2019-11-20

De spanning tussen tegengestelde krachten

Op dit moment zien we veel om ons heen gebeuren, het is onrustig in de maatschappij. Op het wereldtoneel zijn de krachten van personen of groeperingen in hun gedrag zicht- en voelbaar en vraag je je wellicht af waartoe dat gedrag gaat leiden. Het kan ook zo zijn dat je deze ervaring op dit moment dichter bij huis hebt, doordat je persoonlijk een uitdagende situatie meemaakt.
Getuige zijn van of deel uitmaken van een confrontatie van krachten vraagt wat van je. Een confrontatie van krachten voelt dikwijls oncomfortabel aan en het vraagt van je om niet in de aanval of verdediging te schieten, maar stevig te blijven staan.
Maar hoe blijf je stevig staan in een turbulente tijd? Als de boodschappen om je oren vliegen of als het van binnen een ongeorganiseerd boel is omdat er te weinig tijd is om te verwerken wat je op je bord krijgt, dan is het nodig om tijd voor jezelf te plannen.
Wanneer je tijd voor jezelf plant, creƫer je de gelegenheid om zaken te verwerken. Dit verwerken gebeurt veelal onbewust, met name tijdens een activiteit die je redelijk gedachteloos kan doen. Zoals bijvoorbeeld tuinieren, wandelen of opruimen.
Plan simpele activiteiten waarin je alleen bent en geen gesprek hoeft te voeren. Ervaringen verwerken doe je het beste alleen. Een gesprek hebben met iemand anders over je ervaring kan zeker verrijken, maar uiteindelijk ben jezelf degene die de ervaring moet verwerken. En wat die ervaring met jou doet, kan alleen jij bepalen. Lukt dit niet alleen, zoek dan professionele hulp.
Tijd voor jezelf plannen, zorgt er ook voor dat je je eigen stem beter gaat horen. Met andere woorden je krijgt zicht op wat de situatie met je doet en daaruit volgt hoe je met de situatie wilt omgaan. Hoe bewuster je daarvan bent, hoe makkelijker het voor je is om stevig te blijven staan als er veel om je heen gebeurt.
Bij een confrontatie is er spanning tussen tegengestelde krachten.
En het is deze spanning tussen tegengestelde krachten waar we onrustig van worden. De status quo wordt bedreigd. Je voelt dat er een verandering op handen is en verandering brengt altijd onzekerheid met zich mee. Mensen houden niet van onzekerheid, zo zijn we eenmaal geprogrammeerd. En toch is het zaak om zoveel mogelijk mee te bewegen met wat zich aandient, want niet erkennen wat er is, leidt tot meer spanning.
Een hardnekkige klacht is een uiting van spanning tussen tegengestelde krachten in het lichaam. Heb je een hardnekkige klacht en wil je meer helderheid krijgen over wat er aan de hand is? Neem dan vrijblijvend contact op via 06-13616501 of via [email=info@maudvanderveldt.nl]info@maudvanderveldt.nl[/email].

Admin - 12:50 @ Acupunctuur | Een opmerking toevoegen