Welkom bij praktijk VaartscheRijn                                       
uw lichaam in goede handen!      
SYMPTOMEN

In het eerste, milde stadium van COVID-19 heb je volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO een droge hoest en voelt je lichaam anders aan dan normaal.
Je kunt bijvoorbeeld verhoging hebben en moe zijn.
De voornaamste indicator is de aanhoudende, droge hoest.
Als je alleen hoest en verder geen symptomen hebt, komt dat waarschijnlijk niet door het coronavirus.
Als je alleen snotterig bent, ben je vermoedelijk verkouden.
Bij griep horen meestal meerdere symptomen, waardoor je alles bij elkaar al snel niet meer kunt werken.
Heb jij het coronavirus? Vergelijk de symptomen hier:


 

INCUBATIETIJD
Een andere manier om te bepalen of je corona hebt, is te kijken naar de periode vanaf het moment van besmetting tot de eerste symptomen zich aandienen: de incubatieperiode.
Griep ontwikkelt zich snel, in 1-4 dagen tijd, maar COVID-19 bouwt langzamer op. De mediaan – de middelste meting – van het eerste optreden van ziekteverschijnselen ligt volgens een onderzoek op 5,1 dagen.
Bij een verkoudheid ontstaan de symptomen binnen 1-3 dagen.

WAARSCHUWINGSSIGNALEN
De reactie van het afweersysteem op miljoenen virusdeeltjes in de longen kan zich in de loop van een aantal dagen ontwikkelen tot een longontsteking.
Let op als je ademhaling veel sneller wordt en van circa 12-16 naar 20-30 inademingen per minuut gaat. Dat signaal zie je onder normale omstandigheden niet bij verkoudheid of griep.
Als je moeite hebt met ademen, druk op de borst ervaart en blauwe lippen krijgt, moet je volgens de Amerikaanse gezondheidsinstantie CDC direct contact opnemen met de huisarts.
Bron: Wetenschap in beeld.

 

Onze berichten vind je hier!

 

2019-11-20

De spanning tussen tegengestelde krachten

Op dit moment zien we veel om ons heen gebeuren, het is onrustig in de maatschappij. Op het wereldtoneel zijn de krachten van personen of groeperingen in hun gedrag zicht- en voelbaar en vraag je je wellicht af waartoe dat gedrag gaat leiden. Het kan ook zo zijn dat je deze ervaring op dit moment dichter bij huis hebt, doordat je persoonlijk een uitdagende situatie meemaakt.
Getuige zijn van of deel uitmaken van een confrontatie van krachten vraagt wat van je. Een confrontatie van krachten voelt dikwijls oncomfortabel aan en het vraagt van je om niet in de aanval of verdediging te schieten, maar stevig te blijven staan.
Maar hoe blijf je stevig staan in een turbulente tijd? Als de boodschappen om je oren vliegen of als het van binnen een ongeorganiseerd boel is omdat er te weinig tijd is om te verwerken wat je op je bord krijgt, dan is het nodig om tijd voor jezelf te plannen.
Wanneer je tijd voor jezelf plant, creëer je de gelegenheid om zaken te verwerken. Dit verwerken gebeurt veelal onbewust, met name tijdens een activiteit die je redelijk gedachteloos kan doen. Zoals bijvoorbeeld tuinieren, wandelen of opruimen.
Plan simpele activiteiten waarin je alleen bent en geen gesprek hoeft te voeren. Ervaringen verwerken doe je het beste alleen. Een gesprek hebben met iemand anders over je ervaring kan zeker verrijken, maar uiteindelijk ben jezelf degene die de ervaring moet verwerken. En wat die ervaring met jou doet, kan alleen jij bepalen. Lukt dit niet alleen, zoek dan professionele hulp.
Tijd voor jezelf plannen, zorgt er ook voor dat je je eigen stem beter gaat horen. Met andere woorden je krijgt zicht op wat de situatie met je doet en daaruit volgt hoe je met de situatie wilt omgaan. Hoe bewuster je daarvan bent, hoe makkelijker het voor je is om stevig te blijven staan als er veel om je heen gebeurt.
Bij een confrontatie is er spanning tussen tegengestelde krachten.
En het is deze spanning tussen tegengestelde krachten waar we onrustig van worden. De status quo wordt bedreigd. Je voelt dat er een verandering op handen is en verandering brengt altijd onzekerheid met zich mee. Mensen houden niet van onzekerheid, zo zijn we eenmaal geprogrammeerd. En toch is het zaak om zoveel mogelijk mee te bewegen met wat zich aandient, want niet erkennen wat er is, leidt tot meer spanning.
Een hardnekkige klacht is een uiting van spanning tussen tegengestelde krachten in het lichaam. Heb je een hardnekkige klacht en wil je meer helderheid krijgen over wat er aan de hand is? Neem dan vrijblijvend contact op via 06-13616501 of via [email=info@maudvanderveldt.nl]info@maudvanderveldt.nl[/email].

Admin - 12:50 @ Acupunctuur | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

To reduce automated spam, this function is protected with a captcha.

This requires content from the third-party provider Google to be loaded and cookies to be stored.